torek, 26. maj 2015

Uvodnik


Bovški turistični vodniki vas vabimo:

Doživite Bovec in Bovško z nami ob interpretaciji narave, zgodovine, zgodb in ob šumenju voda. Sredi Triglavskega narodnega parka, ob reki Soči in Koritnici in ob vseh njenih pritokih se je dogajalo marsikaj. Naše poti se vijejo po zlatorogovih stezicah, po ovčjih in kozjih poteh po poteh vesele čebele in ob milijonih kapljic izvirskih voda. Zgodbe o romarjih, meščanih, knapih, generalih in cesarjih niso vsakdanje, so del nemirne zgodovine Bovškega. Spoznajte z nami drevesa in njihove zgodbe, moč rož …
Naučimo vas lahko, kako se dela naša tipična lokalna sladica – Bovški kraf in zraven okusite tipične lokalne jedi.
 
Najave za vodenja sprejemamo v recepciji Stergulčevega muzeja, v času delovanja muzeja.  Na telefonski številki 070 706 828.
Lahko nam pišete na discoverbovec@gmail.com.
Z veseljem vas pričakujemo,
Bovški lokalni vodniki

Naši začetki:
Bovški turistični vodniki smo se pozimi leta 2015 odločili, da svoje vodniške programe združimo pod skupen dežnik in se združeni predstavimo na trgu. Brošuro in blog smo oblikovali na Študijskem krožku Gouf, ki je bil izveden v okviru Posoškega razvojnega centra in ob podpori Lokalne turistične organizacije Bovec. Brošuro smo poimenovali Doživi Bovec z bovškimi turističnimi vodniki ali v angleškem jeziku Discover Bovec with Bovec tourist guides, prav tak je tudi naš blog.
Svoje programe smo razdelili v 4 sklope: Živi naravo, Voda poživi, Zgodbe, ki živijo, in Zgodovina v živo. Pri sestavljanju programov smo se trudili, da ponudimo kvalitetne, raznovrstne programe, ki predstavljajo našo divjo naravo, zgodovino in bogato dediščino naših prednikov. Smo vez med preteklostjo in prihodnostjo.
Vabljeni, da nam prisluhnite.
Bovški lokalni vodniki

Ni komentarjev:

Objavite komentar